Aannemer-Aalsmeer-logo-nieuw

Vloerverwarming Aalsmeer

Het aanleggen van vloerverwarming in Aalsmeer is een goede investering in uw huis, die zichzelf terugbetaalt: uw woning stijgt namelijk in waarde en uw energierekening daalt. Daarnaast zal het, ook niet onbelangrijk, uw wooncomfort aanzienlijk verhogen. Bij vloerverwarming pompt de cv-ketel warm water door leidingen onder de vloer. Hierdoor wordt de vloer gelijkmatig verwarmd, waarna de warmte vervolgens in uw huis opstijgt. Hieronder beantwoorden we alle vragen die u kunt hebben over vloerverwarming in Aalsmeer. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen, en wat zijn de kosten?

Ga snel naar

Wat is vloerverwarming en hoe werkt het?

De naam zegt het eigenlijk al: vloerverwarming is een verwarming onder de vloer. De cv-ketel pompt het warme water door leidingen onder de vloer. De warmte stijgt op waardoor uw huis gelijkmatig opwarmt. Vloerverwarming is daarmee veel energiezuiniger dan radiatoren. U bespaart al snel 10-15% op de stookkosten!

Voordelen vloerverwarming Aalsmeer

Uw energierekening zal dus dalen met het hebben van vloerverwarming; geen onhandig geplaatste radiatoren meer maar een fijne warme luchtstroom van onderop. Daarnaast stijgt uw wooncomfort en kan bovendien de waarde van de woning aanzienlijk groeien. Een aantal voordelen kort op een rij:

Aannemer-Aalsmeer-aan-het-werk

Nadelen vloerverwarming

Het installeren van vloerverwarming in Aalsmeer is dus een bouwkundige ingreep met zeer veel voordelen. Toch heeft ook deze medaille twee kanten; er zijn dus ook een aantal nadelen op te noemen. We onderscheiden er drie:

Hoe gaan wij te werk?

Het is dus wel duidelijk dat het verwijderen van een draagmuur in Aerdenhout niet altijd simpel is. Maar wij hebben vele jaren ervaring in deze omgeving, de juiste contacten en weten als geen ander hoe we deze klus veilig en vakkundig kunnen klaren. Dit hebben we in uw omgeving al meerdere malen succesvol gedaan. Ook al is het niet de gemakkelijkste uitweg, het verwijderen van een draagmuur kan echt een grote verbetering opleveren in uw woning. Het feit dat deze een dragende functie heeft maakt het wat lastiger, maar is zeker geen reden om het niet te doen. Hier leest over hoe wij te werk gaan als we een draagmuur verwijderen in Aerdenhout.

Vrijblijvende offerte?

Soorten vloerverwarming in Aalsmeer

Er zijn verschillende types vloerverwarming. In onderstaand overzicht noemen we de drie meest voorkomende. Als u wilt weten welk type vloerverwarming het meest geschikt is voor uw woning in Aalsmeer, kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

1. Traditionele vloerverwarming

In dit systeem wordt een leidingsysteem in de vloer gebouwd. Dit wordt met name veel toegepast in nieuwbouwwoningen. De vloerverwarming wordt hierna afgestort met de dekvloer. Wilt u dit systeem ook in uw huidige woning implementeren, dan dient u de leidingen in uw vloer te laten frezen. Dat is redelijk kostbaar, maar het voordeel is dan wel dat radiatoren vanaf nu compleet overbodig zijn geworden in uw huis.

Sloopwerkzaamheden

2. Elektrische vloerverwarming

Een nadeel van traditionele vloerverwarming is dus wel, dat zij redelijk prijzig is. Veel mensen kiezen dan ook liever voor elektrische vloerverwarming. Dit systeem, dat gebruik maakt van dunne matten die u bovenop uw dekvloer legt, is vooral handig voor het verwarmen van afzonderlijke ruimtes als een keuken, badkamer of toilet. Let op: uw vloer wordt door de matten met elektrische vloerverwarming (minimaal) verhoogd. Het is echter een voordeel dat er niet in de dekvloer gefreesd hoeft te worden.

Na-de-verbouwing

3. Droogbouw

De derde en laatste optie in dit overzicht is de droogbouw. Dit wordt gebruikt als u een zandcementvloer heeft, een vloer die met name in oudere huizen ligt. Dit lichte systeem is makkelijk te installeren.

Draagmuur-verwijderen-Aalsmeer

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat u voor de juiste vloer kiest. Een vloer die geschikt is voor vloerverwarming, maar het liefst ook een vloer die de warmte goed geleidt. Zo haalt u een zo hoog mogelijk rendement uit uw vloerverwarming in Aalsmeer.

Deze vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming:

Betonvloer of gietvloer. Het is hierbij wel belangrijk dat u kiest voor een licht elastische vloer zoals PU (polyurethaan) of een troffelvloer. Cement en epoxy zijn minder geschikt, omdat deze minder elastisch zijn en er dan kans op scheuren ontstaat.

Houten vloer. Niet iedere houten vloer is geschikt. Kies bij voorkeur voor een dunne plank die u op de dekvloer verlijmd, zoals een lamelplank. Dan blijft er geen warmte hangen in de laag tussen de dekvloer en het hout. Eikenhout is doorgaans geschikter voor vloerverwarming dan beukenhout.

Laminaat. Het is belangrijk dat u het juiste type laminaat koopt. Er mag geen ondervloer onder zitten en het laminaat mag maximaal 8 mm dik zijn zodat er geen warmte verloren gaat. Tip: op de verpakking van laminaat staat het vloerverwarming logo meestal vermeld.

PVC. Een dunne vloerbedekking die warmte goed geleidt. Met PVC haalt u een hoog rendement uit uw vloerverwarming!
Tapijt. Ook tapijt is geschikt bij vloerverwarming. Het is slim om een antistatisch tapijt te kiezen. Laagpolig tapijt geleid warmte bovendien beter dan hoogpolig tapijt.

Keramische tegels. Dit is wellicht één van de beste opties. Keramische tegels geleiden warmte namelijk erg goed. Hiermee haalt u dus een hoog rendement uit uw vloerverwarming.

Vinyl. Ook vinyl kunt u prima combineren met vloerverwarming, maar let wel op dat u vinyl kiest dat hiertegen bestand is. Anders kunnen er bobbels ontstaan in uw vloer door de warmte.

Als uw vloersoort er niet tussen staat en/of u twijfelt nog of u vloerverwarming wilt laten aanleggen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Vloerverwarming in welke ruimte?

Vanwege de (hoge) investering laten veel mensen de vloerverwarming slechts in een aantal ruimtes installeren. Zij kiezen er dan bijvoorbeeld voor om de badkamer, het toilet of de keuken op deze manier plaatselijk (extra) te verwarmen. Het is echter ook mogelijk vloerverwarming in Aalsmeer door het hele huis aan te leggen. Vergeet daarbij ook zeker de woonkamer niet; dit is immers de ruimte die (overdag en ’s avonds) het meest wordt gebruikt.

Vloerverwarming aanleggen

Wij bieden u drie opties om de vloerverwarming in uw woning in Aalsmeer aan te leggen. Ten eerste kunt u deze in uw huidige vloer laten frezen. Dan is er de optie dat u matten met noppen aanlegt. De derde en laatste optie is het gebruik van elektrische matten. In een nieuwbouwwoning kunt u het beste ervoor kiezen om de vloerverwarming meteen te verwerken in de vloer, maar ook in een bestaande woning in Aalsmeer is het dus zeer wel mogelijk vloerverwarming aan te brengen. Hieronder worden de drie genoemde opties nog eens nader bekeken.

Vloerverwarming frezen

De eerste optie is dus frezen. Onze installateur freest hierbij sleuven in uw ondervloer. Hij gebruikt daarvoor een zogenoemd slakkenhuispatroon dat de vloer, als alles eenmaal bevestigd is, mooi egaal op zal warmen. In deze sleuven, die ongeveer 18 mm breed zijn, plaatst hij vervolgens soepele buizen. Uiteindelijk wordt de vloer mooi afgewerkt en geëgaliseerd. Een chique oplossing.

Matten met noppen

Deze isolerende matten zorgen ervoor dat de warmte niet naar de kelder verdwijnt. Op de matten worden dezelfde eerder genoemde buizen geplaatst in het slakkenhuispatroon. Hier komt dan een dekvloer (ongeveer 3 – 6 centimeter) overheen. Deze vloer is vervolgens af te werken naar keuze, bijvoorbeeld met een mooie vloerbedekking. U kunt derhalve volop variëren met deze optie. Als altijd: vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor u en uw woning.

Elektrische matten

Het nadeel van noppenmatten is wel dat ze vrij zwaar zijn; niet elke vloer is hier sterk genoeg voor. Denk bijvoorbeeld aan vloeren in een woonboot, of anderszins kwetsbare vloeren. In dat geval zijn de veel lichtere elektrische matten een uitkomst. Deze kunt u rechtstreeks op de vloer plaatsen en vervolgens afwerken met vloerbedekking.

Keuze genoeg dus, en u kunt altijd met ons contact opnemen voor de juiste optie voor u. Het plaatsen van vloerverwarming in Aalsmeer kan al binnen een dag. Hierna moet de vloer nog wel worden afgewerkt, maar ook dat kunnen wij voor u doen tegen onze altijd scherpe prijzen. Ook kan onze installateur u meer vertellen over het vermogen waarover uw cv-ketel dient te beschikken voor vloerverwarming. Dit type verwarming heeft namelijk zo’n 50-100 watt per m2 nodig. Met de expertise die wij in huis hebben, kunnen we u optimaal adviseren.

Vloerverwarming zelf aanleggen of uitbesteden?

Het beste is om voor de installatie van een vloerverwarming in Aalsmeer te rade te gaan bij een vakman. Wij hebben uitgebreide ervaring met deze warmtesystemen, waardoor we snel en vakkundig uw nieuwe vloerverwarming kunnen installeren. Uiteraard kunt u bij ons bovendien rekenen op een uitstekende garantie. Mocht er bijvoorbeeld na enige tijd lekkage of anderszins schade ontstaan, dan repareren wij dat kosteloos.

Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor uw vloerverwarming in Aalsmeer. Al tientallen jaren leggen we in uw regio dergelijke verwarmingen aan, tegen een scherpe prijs. Zoals altijd kunt u bij ons rekenen op een uitstekende service en maatwerk door onze beste vakmannen. Uiteraard beschikken wij daarbij over alle benodigde certificaten.

Beste vloerverwarming installateur in Aalsmeer

Bent u op zoek naar een betrouwbare en vakkundige partij om uw vloerverwarming te laten leggen in uw woning in Aalsmeer? Bij ons bent u aan het juiste adres. Al decennialang leggen wij vloerverwarmingen in uw regio! U kunt bij ons rekenen op maatwerk en een goede service. Onze vakmannen gaan bovendien uitsluitend op pad met de beste materialen en goede machines. Daarnaast beschikken wij over alle benodigde certificaten om de werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Kosten vloerverwarming Aalsmeer

De precieze kosten voor het installeren van een vloerverwarming in Aalsmeer hangt af van een aantal factoren. Welk type vloerverwarming kiest u bijvoorbeeld? En hoe groot is het oppervlakte dat voorzien moet worden van de verwarming? Hoe groter dit oppervlak is, hoe lager de kosten per m2. Bij een kleine ruimte tot  10m2 kunt u globaal uitgaan van een kostenplaatje rond de 800 euro, terwijl u voor een verdubbeling van dit bedrag al een ruimte tot 70 m2 kan verwarmen. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat, of een adviserend gesprek.

Totaal aantal m²Gemiddelde totale kosten*Gemiddelde kosten vloerverwarming per m²* (incl. btw)
Tot 10 m²€ 750,- tot € 825,-€ 75,- tot € 82,50
Tot 20 m²€ 850,- tot € 915,-€ 42,- tot € 46,50
Tot 30 m²€ 950,- tot € 1.025,-€ 31,50,- tot € 34,-
Tot 40 m²€ 1.100,- tot € 1.140,-€ 27,50,- tot € 28,50
Tot 50 m²€ 1.200,- tot €1.260,-€ 24,- tot € 25,50
Tot 60 m²€ 1.400,- tot € 1.525,-€ 23,50,- tot € 25,50
Tot 70 m²€ 1.550,- tot € 1.705,-€ 22,- tot € 24,50
Tot 80 m²€ 1.700,- tot € 1.865,-€ 21,- tot € 23,50

Offerte aanvragen vloerverwarming

Benieuwd wat de kosten zijn om vloerverwarming te laten leggen in uw woning in Aalsmeer of omgeving? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Aannemer Aalsmeer

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.