Aannemer-Aalsmeer-logo-nieuw

Stukadoor Aalsmeer

Voor het vinden van een professionele stukadoor in Aalsmeer en omstreken bent u bij ons aan het juiste adres. Al tientallen jaren verzorgen wij de meest uiteenlopende werkzaamheden op dit gebied, of het nu in woningen, winkels of bedrijfspanden is. U wilt natuurlijk vakwerk op dit gebied in huis halen. Al uw wensen kunnen wij daarbij vervullen, van dun pleisterwerk tot dik stucwerk. Wij maken gebruik van zowel handmatige als machinaal stucwerk. Het meeste stucwerk is ongeveer 5 tot 8 millimeter dik, maar hier zijn uiteraard uitzonderingen op. Eén en ander heeft onder andere te maken met de vlakheid van de ondergrond.

Ga snel naar

Werkzaamheden van een stukadoor

Een stukadoor richt zich bij zijn werkzaamheden op het netjes afwerken van muren en plafonds. Dit doet hij met behulp van een zogenoemde mortel: een mix van kalk, water en zand. In de juiste verhouding wordt dit goedje optimaal gesterkt na uitharding. Dit kunnen nieuwe muren en plafonds zijn, of reparaties aan beschadigde oppervlakken. Alvorens een muur te kunnen schilderen of behangen, dient hij gestuct te zijn. Het stucen is zowel beschermend voor de muur of het plafond, als een verfraaiing. Wat is er fijner dan een strak gestucte ruimte?

Er zijn verschillende soorten stucwerk die de stucadoor verricht. Denk bijvoorbeeld aan pleisterwerk of spackspuitwerk. Dit werk kan zowel machinaal als handmatig worden uitgevoerd. De stukadoor in Aalsmeer kunt u op dit gebied adviseren, wat het beste werkt in uw huis. Meestal wordt tegenwoordig gekozen voor een gladde stucvariant. Dit geeft aan uw huis een elegante uitstraling. Maar als u iets anders wenst of nodig heeft, dan kunt u dit tevens bij ons aangeven.

Waarom een stukadoor in Aalsmeer inhuren?

Het stucwerk kunt u, zo is onze jarenlange ervaring, beter uitbesteden aan een professioneel bedrijf dan zelf doen. Dit omdat het werken met mortel de nodige handigheid en ervaring vereist. Stucen is bovendien een precies werkje: u wilt uiteraard dat uw wanden en plafonds er zo strak mogelijk uitzien. Vandaar dat u bij ons aan het goede adres bent om deze taak voor u uit handen te nemen. Wij hebben als stukadoor in de regio Aalsmeer ervaring in alle soorten stucwerk. Al onze voordelen op een rijtje:

Wij hebben als stukadoor veel ervaring in de omgeving van Aalsmeer. Hierbij hebben we altijd oog voor de wensen van de klant. Het stucwerk moet immers niet alleen strak uitgevoerd zijn, maar ook passen bij uw voorkeuren. Voor stucwerk binnen of buiten, klassiek of modern, u kunt altijd contact met ons opnemen. Ook voor advisering kunt u bij ons terecht.

Welke stucwerkzaamheden voeren wij uit?

Om u een beter overzicht te geven van al onze activiteiten, geven we u een lijst met stucwerkzaamheden die we als stukadoor Aalsmeer ook voor u kunnen uitvoeren. Maar zelfs als uw wens niet tussen de opties staat, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om te kijken hoe we u van dienst kunnen zijn.

Traditioneel stucwerk

Dit is kort gezegd simpelweg het strak afwerken van muren en plafonds. Hierna zijn deze oppervlakten gereed om behangen of geschilderd te worden. Het is een ambachtelijke taak en wordt met de hand gedaan, om tot de beste resultaten te komen. We kunnen voor u de ruimte behangklaar en sausklaar opleveren. Voor behang dient de muur wat gladder te zijn dan voor saus.

Stucwerk in betonlook

Deze trend heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. In dit type stucwerk wordt de mortel met hars in plaats van water vermengd. Daarnaast wordt het product afgewerkt met een twee-componenten sealer. Hierdoor wordt het product waterdicht en vuilafstotend, waardoor de betonlook zeer geschikt is voor bijvoorbeeld de badkamer en de keuken. Het uiterlijk van dit type stuc is beton of marmer.

Specialistisch stucwerk

U kunt hierbij denken aan ornamenten, sierwerk, koven en plafondlijsten. Kortom: alles wat met verfraaiing van uw ruimte te maken heeft, kan de stukadoor Aalsmeer leveren.

Stucen met sierpleister

Dit is een harde kunsthars met korrelige structuur. Voordelen hiervan zijn dat de pleister stootvast is, makkelijk schoon te houden en bovendien te mengen in diverse kleuren. Bij een kleine beschadiging heeft de muur derhalve niet direct een nieuwe verfbeurt nodig. Handig en potentieel kostenbesparend. Sierpleister wordt vaak aangebracht met een roestvrijstalen spaan. De korrels die worden gebruikt hebben verschillende dikte.

Stucen over tegels

Dit vergt een extra voorbereiding door het aanbrengen van een primer of uitvlaklaag, maar daarna kunnen we gewoon over de tegels heen stucen. Een tijd- en kostenbesparende techniek.

Buiten stucen

Uiteraard stucen wij ook op buitenplaatsen. In dit geval gebruiken we daarvoor cementgebonden pleisters. Met name bij nieuwbouwwoningen wordt de buitenkant van het huis vaak meegenomen door de stukadoor in Aalsmeer. Dit kan onder andere worden toegepast na het plaatsen van bijvoorbeeld een buitenisolatie in de gevel.

Herstelwerkzaamheden

Als uw muur of plafond schade heeft opgelopen, kunnen wij deze herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan water- of brandschade. In dat geval worden de werkzaamheden meestal vergoed door uw verzekering. Leest u daartoe van te voren goed uw polis door.

Kortom: een stucklus voor elke gelegenheid. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en wij zullen u als stukadoor in Aalsmeer graag van dienst zijn. U kunt bij ons terecht voor advisering, maar ook bijvoorbeeld een offerte.

Vrijblijvende offerte?

Stukadoor Aalsmeer kosten

De exacte prijs voor ons kwalitatief hoogstaande stucwerk hangt af van een aantal factoren. Ten eerste: welk type van de bovenstaande stucwerk heeft u nodig? En daarnaast: om hoeveel vierkante meter gaat het? Gaat het hierbij om muren, plafonds of beide? De prijs voor plafonds ligt daarbij over het algemeen iets hoger, aangezien dit iets lastiger werken is. Daarnaast is ook het type woning nog van belang voor de kosten. De prijs van stucwerk in nieuwbouwwoningen is over het algemeen lager dan die in een oudere (te renoveren) woning.

De prijzen van stucwerk willen met al deze variabele factoren dan ook nog wel eens uiteenlopen. Onderstaande lijst is derhalve niet meer dan een indicatie van de kosten, per vierkante meter, inclusief materiaal en btw. Voor een exacte prijsopgave van uw specifieke opdracht, vraagt u het best eerst bij ons een offerte aan.

Soort afwerkingPrijs per m2, incl. materiaal en btw
Sausklaar stucen (glad)€ 10 – € 25
Behangklaar stucen (bijna glad)€ 10 – € 18
Spackspuitwerk (gespoten korrel)€ 8 – € 11
Sierpleister€ 16 – € 23
Muren stucen (glad)€ 10 – € 22
Plafond stucen (glad)€ 15 – € 20
Schuurwerkzaamheden€ 18 – € 25
Raapwerk (dik stucwerk vanaf 1 cm)€ 18 – € 30

In geval van een kleine klus, waarbij het aantal vierkante meters zeer klein of amper te bepalen is, wordt soms een uurtarief gerekend in plaats van een prijs per oppervlakte. Neem voor meer informatie contact met ons op, zodat u direct komt te weten wat de stukadoor in Aalsmeer rekent voor zijn vakwerk. Een mooie stucklus hoeft helemaal niet zo duur te zijn, en bij ons bent u in elk geval verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Offerte aanvragen stukadoor Aalsmeer

Bent u op zoek naar een stukadoor in Aalsmeer of omgeving? En wilt u weten wat dat u precies gaat kosten? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.
Wilt u liever vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Aannemer Aalsmeer

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.