Aannemer-Aalsmeer-logo-nieuw

Draagmuur verwijderen Aalsmeer

Het kan zijn dat u een draagmuur in uw huis in Aalsmeer wilt (laten) verwijderen. Bijvoorbeeld als u hier een nieuwe woning heeft gekocht, of uw eigen woning in deze omgeving gaat verbouwen. Redenen voor het verwijderen van muren uit een huis kunnen bijvoorbeeld zijn om zo (optisch, maar ook reëel) meer ruimte te creëren of een kamer aanzienlijk te vergroten. Grote, open ruimtes zijn de afgelopen decennia in huis namelijk steeds populairder geworden. Van ‘gezellige’ kleine, afgesloten kamers is de trend nu om de boel open te breken en zo de diverse kamers met elkaar in contact te laten staan. Het is belangrijk bij het weghalen van zo’n muur te weten of u al dan niet te maken heeft met een dragende, of ook wel steunmuur.

Ga snel naar

Wat is een draagmuur en hoe deze te verwijderen in Aalsmeer?

Een draagmuur is onderdeel van de constructie van uw woning of pand en heeft, de term zegt het al, een dragende functie. Er kunnen onder andere vloeren, muren of een dak op rusten. De stevige muur is specifiek ontworpen zodat zij dit grote gewicht kan dragen. Vandaar ook dat het verwijderen hiervan een precaire zaak is, en mogelijk gevolgen heeft voor de veiligheid van uw woning. Bij verwijdering van een draagmuur in Aalsmeer is het dan ook onontbeerlijk om eerst stalen balken te plaatsen die de draagfunctie overnemen. Doet u dit niet, dan zorgt dit voor instabiliteit aan de constructie van uw woning. In het ergste geval kan deze zelfs instorten.

Overigens zijn niet alle muren in een gebouw draagmuren. Sommige muren zijn bijvoorbeeld later geplaatst, en kunnen dan ook makkelijk weer gesloopt worden, zonder (groot) risico van instabiliteit aan de woning. Als u twijfelt of de muur die u wilt (laten) slopen een draagmuur is, kunt u onderstaand stappenplan volgen, waarin we u vertellen hoe u een steunende muur aan een paar simpele eigenschappen kunt herkennen.

Hoe herkent u een draagmuur?

Als u een muur wilt slopen maar twijfelt of het hier wel of niet om een draagmuur gaat, dan is het goed onderstaande stappen te volgen.

Aannemer-Aalsmeer-aan-het-werk

Waarom een draagmuur verwijderen?

Een draagmuur is dus erg belangrijk voor de constructie van een woning. Toch kunt u ervoor kiezen een dergelijke draagmuur te verwijderen. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende redenen die men hiervoor heeft.

Wat de reden ook is, het verwijderen van een draagmuur in Aalsmeer kan uw woning net die upgrade geven die het nodig heeft.

Hulp bij verwijderen draagmuur in Aalsmeer

Aangezien draagmuren onderdeel zijn van de constructie van uw woning, is het beter en verstandiger het verwijderen hiervan door een professional te laten uitvoeren. Bovendien heeft u hiervoor officieel toestemming van de overheid nodig. Als u op zoek bent naar een gespecialiseerd bedrijf om de draagmuur van uw woning te verwijderen in Aalsmeer, bent u bij ons gelukkig aan het juiste adres. In het onderstaande artikel leggen we u precies uit hoe u een draagmuur kunt herkennen, hoe wij bij het verwijderen hiervan te werk gaan, en wat globaal de kosten zijn.

Vrijblijvende offerte?

Hoe wij draagmuren verwijderen

Het belangrijkst voordat we een draagmuur slopen is de voorbereiding. Voordat we een draagmuur kunnen slopen moet de draagkracht namelijk opgevangen worden door een draagconstructie van balken. Hieronder leggen we beknopt uit hoe wij draagmuren verwijderen.

1. Voorbereidende stappen

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het verwijderen van een draagmuur in Aalsmeer. De draagkracht moet namelijk eerst opgevangen worden door een draagconstructie van balken. Dit vergt de nodige precisie, om schade aan uw gebouw te voorkomen. We brengen dan ook zeer secuur in kaart wat er precies gesloopt gaat worden. Gaat het hierbij om een gedeelte van de muur, of de gehele muur? Wat is de bedoeling van het slopen van de muur? Met de antwoorden op deze vragen kunnen we voor u een zo precies mogelijke offerte bereiden.

Sloopwerkzaamheden

2. De benodigde vergunningen aanvragen

Wanneer u zogenoemde ‘constructieve aanpassingen’ aan uw woning doet, moet u hiervoor een vergunning aanvragen. Eén en ander is geregeld in de WABO (Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht). Ook het verwijderen van een draagmuur in Aalsmeer valt onder deze regeling. Bij het aanvragen van deze vergunning heeft u een constructieberekening nodig, die aantoont dat uw bouwproject aan alle veiligheidseisen voldoet. Wij kunnen deze rompslomp u overigens uit handen nemen, en een constructieberekening voor u maken. Wel zo handig.

Achtergrond-Aannemer-Aalsmeer

3. Stempels (stalen balken) plaatsen

De derde stap is het daadwerkelijk plaatsen van de verticale stalen balken, ook wel stempels genoemd, die de draagfunctie van de muur (voorlopig) over gaan nemen. Dit is een zeer minutieus werk, wij maken van tevoren dan ook een uiterst secuur stempelplan alvorens tot plaatsing over te gaan. Veiligheid gaat daarbij boven alles, zoals u zult begrijpen.

Draagmuur-verwijderen-Aalsmeer

4. De muur slopen

Als al het papierwerk in orde is en de stempels geplaatst, kan de sloop van de draagmuur daadwerkelijk beginnen. Uiteraard staan veiligheid en nauwkeurigheid in het hele proces voorop.

Stukadoor-Aalsmeer

Draagmuur Aalsmeer gedeeltelijk verwijderen

Misschien wilt u slechts een deel van de draagmuur in Aalsmeer verwijderen, om bijvoorbeeld een doorloop te creëren. Dit is uiteraard mogelijk, al is zulks vaak gecompliceerder dan het verwijderen van de complete draagmuur. Het is immers zaak om de berekeningen zeer nauwkeurig uit te voeren: welke delen van de draagmuur kunnen gesloopt worden en hoe zit het met de belasting op de overgebleven stukken? Een zeer nauwkeurig werk dat om de nodige precisie vraagt. U kunt ons vrijblijvend naar de mogelijkheden op dit gebied vragen.

Kosten draagmuur verwijderen Aalsmeer

Het verwijderen van een draagmuur in Aalsmeer bestaat uit verschillende werkzaamheden, en de exacte kosten hiervan hangen af van een aantal factoren. Wilt u bijvoorbeeld dat wij zorgdragen voor het maken van de constructieberekening, of doet u dit zelf? En gaat het hier om een complete draagmuur of een gedeelte van een muur? Daarnaast zijn er uiteraard nog de kosten voor de vervangende draagconstructie. U ziet: de exacte prijs hangt van nogal wat omstandigheden af. Gemiddeld gesproken kunnen we echter stellen dat het slopen van 3 meter draagmuur ongeveer € 2800,- kost.

Offerte aanvragen draagmuur verwijderen

U kunt voor uw specifieke situatie een offerte bij ons aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend. Tevens kunt u eerst een adviserend gesprek aanvragen over het verwijderen van een draagmuur in Aalsmeer. Neemt u dus gerust contact met ons op.

Aannemer Aalsmeer

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.